• Sumak 1kg

Sumak to roślina o czerwonych lub fioletowych owocach, niewielkich i kwaskowatych. Ma intensywny aromat, który dodaje potrawom charakterystyczny smak i zapach.

65.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier InPost 17
Dostępność Mało

SUMAK MIELONY

SUMAK to roślina o czerwonych lub fioletowych owocach, niewielkich i kwaskowatych. Smak sumaku jest charakterystyczny i trudny do porównania z innymi przyprawami. W kuchni gruzińskiej dodawany jest do mięs mielonych i dań takich jak kababi. SUMAK ma także nutę lekko owocową, co sprawia, że jest przyjemny i oryginalny. Najczęściej używa się pod  postacią suszonego proszku. Sumak ma intensywny aromat, który dodaje potrawom charakterystyczny smak i zapach.

Główny składnik to:

Sumak: wyjątkowa roślina o intensywnym, lekko kwaskowym smaku i aromatycznym zapachu

Zastosowanie:

SUMAK MIELONY to nie tylko przyprawa - to kulinarne doświadczenie, które ożywi Twoje potrawy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dipów, mięs, ryb czy dań z grilla. Często dodaje się go także do potraw na zimno, takich jak sałatki, ponieważ jego kwaśny smak świetnie komponuje się z oliwą z oliwek i świeżymi warzywami. Ważny składnik dań takich jak kababi czy pulpety z mięsa mielonego.

Waga netto:  1kg

Przechowywanie:  przechowywać w temp. 0-25°C

Skład: sumak mielony


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie