• Sucha Adżika 1kg

Niezwykła mieszanka paprykowej głębi, lekkiej cytrusowej świeżości i delikatnej ostrości, która przeniesie Cię na kulinarną podróż do serca Gruzji. Przyprawa Sucha Adżika to kawałek Gruzji w Twojej kuchni!

49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier InPost 17
Dostępność Mało

SUCHA ADŻIKA

Zanurz się w aromatycznym świecie gruzińskich smaków dzięki naszej przyprawie SUCHA AJIKA. To niezwykła mieszanka paprykowej głębi, lekkiej cytrusowej świeżości i delikatnej ostrości, która przeniesie Cię na kulinarną podróż do serca Gruzji. Przyprawa SUCHA AJIKA to kawałek Gruzji w Twojej kuchni, gdzie każda łyżeczka to zaproszenie do odkrywania intensywnych i niezwykłych smaków. Jedna z charakterystycznych przypraw w kuchni gruzińskiej, nadająca potrawom intensywny smak i aromat. Ta wyjątkowa przyprawa otwiera przed Tobą drzwi do nowych doznań smakowych. Przyprawa SUCHA AJIKA - niech Twoje potrawy ożyją intensywnością i aromatem Gruzji! Unikalny skład przyprawy SUCHA AJIKA to tajemnica intensywnego smaku.

Główne składniki to:

Kolendra mielona: dodaje lekkiego i cytrusowego charakteru, podkreślając subtelną świeżość

Kozieradka błękitna (uccho suneli): nadaje orzechowe nuty, wzbogacając charakter i głębię smaku

Papryka czerwona: oryginalna barwa i wyrazisty smak papryki, dodaje intensywności potrawie

Chili mielone:  oprócz ostrości, wprowadza subtelny ziemisty smak, który uzupełnia inne przyprawy 

Koperek: dodaje świeżości i lekkości

 

Zastosowanie:

Dodaj wyrazisty charakter swoim potrawom dzięki przyprawie SUCHA AJIKA! Idealna do potraw mięsnych, gulaszy, duszonych lub pieczonych warzyw tj. bakłażan, papryka czy cukinia. Świetna do pieczonych ziemniaków oraz dań z grilla. Ciekawy dodatek do jajecznicy i potraw na bazie jajek. Wzbogać smaksosów, zup i dań na bazie ryb, nadając im unikalny smak Gruzji. 

Waga netto:  1kg

Przechowywanie:  przechowywać w temp. 0-25°C

Skład: sól, kolendra mielona, kozieradka błękitna, papryka czerwona sucha, chili mielone, koperek


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie