• SUCHA ADŻIKA 1000g GRUZJA | SUPRA |

Tradycyjna gruzińska mieszanka paprykowej głębi, lekkiej cytrusowej świeżości i wyczuwalnej ostrości, która zabierze Cię w kulinarną podróż do serca Gruzji. Nadaje się do dań mięsnych, rybnych, warzywnych, makaronów oraz zup.

49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier InPost 17
Dostępność Średnia dostępność

Zanurz się w aromatycznym świecie gruzińskich smaków dzięki naszej przyprawie SUCHA ADŻIKA. Ta niezwykła mieszanka nadaje szczególny smak i aromat: wyczuwalnie pikantny, delikatnie paprykowy, ze słodko-gorzką nutą. Przyprawa SUCHA ADŻIKA to prawdziwy smak Gruzji w Twojej kuchni, każda jej łyżeczka to zaproszenie do odkrywania intensywnych i niezwykłych smaków. Jedna z charakterystycznych przypraw w kuchni gruzińskiej, nadająca potrawom charakterystyczny intensywny smak i aromat. Ta wyjątkowa mieszanka otwiera przed Tobą drzwi do zupełnie nowych doznań smakowych - dodaj szczyptę do zupy, gulaszu, marynaty do mięsa czy po prostu posyp nią kanapkę. Przyprawa SUCHA ADŻIKA - niech Twoje potrawy ożyją intensywnością i aromatem Gruzji! Unikalny skład przyprawy SUCHA ADŻIKA to tajemnica intensywnego smaku potraw z Kaukazu.

SUCHA ADŻIKA dobrze komponuje się z innymi przyprawami, mieszankami i świeżymi ziołami. Często dodawana jest do zup, bulionów, gulaszów mięsnych, dań z jajek oraz ziemniaków. Stanowi podstawę marynat do grillowanych mięs w kuchni gruzińskiej. Można dodawać ją do dań z  wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. Mieszanka SUCHA ADŻIKA może być używana do dań ciepłych i zimnych. Wzbogaca walory smakowe potraw, nadając  im charakterystycznego lekko pikantnego, paprykowego smaku. Nasze przyprawy i mieszanki przypraw pochodzą z wysokiej jakości surowców, gwarantując świeżość i autentyczność smaku.

SKŁADNIKI:

Papryka czerwona: dodaje potrawie świeżości, intensywności oraz głębokiej barwy

Chili mielone: wzmaga ostrość i dodaje subtelnego ziemistego smaku

Kozieradka błękitna: orzechowe nuty kozieradki nadają charakteru i głębi smaku

Sól: odpowiada za słony smak i zwiększa intensywność pozostałych przypraw

Kolendra mielona: dodaje lekkiego i cytrusowego charakteru

Koperek: dodaje świeżości i lekkości, odpowiada za korzenno-słodkawy smak

ZASTOSOWANIE:

Podstawowa przyprawa kuchni gruzińskiej. Wspaniale komponuje się z mięsnymi daniami, warzywami grillowanymi czy zupami, dodaje potrawom niepowtarzalnego charakteru i pikantnego, paprykowego smaku. Ta mieszanka idealnie sprawdzi się w roli dodatku do marynat do mięs i warzyw, a także jako dodatek do potraw wielu kuchni świata. Dodaj odrobinę SUCHEJ ADŻIKI i odkryj intensywny smak, lekką pikantność, świeżość i aromatyczny charakter górskiego Kaukazu. Idealny dodatek do większości zup i bulionów.

MASA NETTO:  1000g

PRZECHOWYWANIE:  Przechowywać w czystym, suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze 0-25°C

SKŁAD: Czerwona papryka, papryka chilli, kozieradka błękitna, sól, kolendra mielona, koperek

RODZAJ OPAKOWANIA: Opakowanie typu “Doypack” z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Ta technologia pakowania gwarantuje świeżość produktu oraz długie, bezpieczne przechowywanie

TERMIN PRZYDATNOŚCI: Produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia (minimum 6 miesięcy), daty podane na opakowaniu.

KRAJ POCHODZENIA: Gruzja 

IMPORTER: Supra Trade International, Jana i Jędrzeja Śniadeckich 20D/7 35-006 Rzeszów

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie