-
Liofilizowana mandarynka GEMUANI
Liofilizowana mandarynka prosto z Gruzji, od producenta Gemuani. Bogactwo witamin pochodzących ze świeżych i naturalnych owoców suszonych poprzez zamrażanie. Zakosztuj wyjątkowych Gruzińskich specjałów w nieszablonowej postaci.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Liofilizowana mandarynka GEMUANI
◊ SKŁADNIKI Liofilizowana mandarynka (100%)
◊ WAGA 30g
◊ PRZECHOWYWANIE I PODAWANIE Przechowywać w temp. 0-25°C, wilgotność <75%.
Data przydatności do spożycia: 22.05.2023
Słodycz mandarynki przez cały rok, nie tylko zimą! Liofilizowana mandarynka oprócz swojej słodkości i bogactwa witamin (A, E, C, wit. z grupy B) i makroelementów, zawiera dużą ilość błonnika, a także nobiletynę, czyli flawonoid pomagający zwalczyć otyłość. Posiada działanie neuroochronne, wykazuje właściwości antyoksydacyjne.
Nie ma nic lepszego od liofilizowanych owoców! Możesz je wykorzystywane w słodkich przekąskach, stanowią wzbogacający smak dodatek do jogurtu, musli, owsianki, ciast, deserów. Owoce liofilizowane są w pełni naturalne, pozbawione wszelkich konserwantów, ulepszaczy smaku oraz innych, zbędnych składników. Nie tracą one swoich walorów odżywczych. W wyniku liofilizacji smak potrawy nie ulega znaczącej zmianie, czyli jest prawie taki sam przed procesem i po nim.
◊ ZALETY LIOFILIZACJI:
- smak i zapach owoców liofilizowanych jest niemal identyczny ze świeżymi owocami
- owoce nie zmieniają znacząco swojego swojego kształtu
- liofilizacja to konserwacja na długi czas
- proces liofilizacji zachowuje niemal w 100% witaminy, minerały i związki czynne obecne w świeżym owocu
◊ WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g):
- Kalorie 336 kcal/ 1406 kJ
- Tłuszcze 0.3g
- w tym nasycone 0g
- Węglowodany 77g
- w tym cukry 30g
- Białko 1g
- Sól 0g