• Liofilizowana mandarynka GEMUANI

Liofilizowana mandarynka prosto z Gruzji, od producenta Gemuani. Bogactwo witamin pochodzących ze świeżych i naturalnych owoców suszonych poprzez zamrażanie. Zakosztuj wyjątkowych Gruzińskich specjałów w nieszablonowej postaci.

Brak towaru
17.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier InPost 17
Dostępność Brak towaru

Liofilizowana mandarynka GEMUANI

 

SKŁADNIKI   Liofilizowana mandarynka (100%)

WAGA  30g

PRZECHOWYWANIE I PODAWANIE   Przechowywać w temp. 0-25°C, wilgotność <75%.

 

Data przydatności do spożycia: 22.05.2023

 

Słodycz mandarynki przez cały rok, nie tylko zimą! Liofilizowana mandarynka oprócz swojej słodkości i bogactwa witamin (A, E, C, wit. z grupy B) i makroelementów, zawiera dużą ilość błonnika, a także nobiletynę, czyli flawonoid pomagający zwalczyć otyłość. Posiada działanie neuroochronne, wykazuje właściwości antyoksydacyjne.

 

Nie ma nic lepszego od liofilizowanych owoców! Możesz je wykorzystywane w słodkich przekąskach, stanowią wzbogacający smak dodatek do jogurtu, musli, owsianki, ciast, deserów. Owoce liofilizowane są w pełni naturalne, pozbawione wszelkich konserwantów, ulepszaczy smaku oraz innych, zbędnych składników. Nie tracą one swoich walorów odżywczych. W wyniku liofilizacji smak potrawy nie ulega znaczącej zmianie, czyli jest prawie taki sam przed procesem i po nim.

 

 ZALETY LIOFILIZACJI:

  • smak i zapach owoców liofilizowanych jest niemal identyczny ze świeżymi owocami
  • owoce nie zmieniają znacząco swojego swojego kształtu
  • liofilizacja to konserwacja na długi czas
  • proces liofilizacji zachowuje niemal w 100% witaminy, minerały i związki czynne obecne w świeżym owocu

 

 WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g):

  • Kalorie 336 kcal/ 1406 kJ
  • Tłuszcze 0.3g
  • w tym nasycone 0g
  • Węglowodany 77g
  • w tym cukry 30g
  • Białko 1g
  • Sól 0g
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie