-
Lifofilizowana malina GEMUANI
Liofilizowana malina (cała) prosto z Gruzji, od producenta Gemuani. Bogactwo witamin pochodzących ze świeżych i naturalnych owoców suszonych poprzez zamrażanie. Zakosztuj wyjątkowych Gruzińskich specjałów w nieszablonowej postaci.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Liofilizowana malina - cała GEMUANI
◊ SKŁADNIKI Liofilizowana malina (100%)
◊ WAGA 30g
◊ PRZECHOWYWANIE I PODAWANIE Przechowywać w temp. 0-25°C, wilgotność <75%.
Data przydatności do spożycia: 22.05.2023
Chrupiąca, kwaskowata, o bardzo wyrazistym smaku. Malina jest bogatym źródłem witamin C, E, B1, B2, B6 oraz potasu, magnezu, wapnia i żelaza. Maliny zawierają dużo błonnika oraz są silnymi przeciwutleniaczami, wykazują działanie przeciwzapalne. Tradycyjnie stosowane w leczeniu objawów przeziębienia i grypy.
Nie ma nic lepszego od liofilizowanych owoców! Możesz je wykorzystywane w słodkich przekąskach, stanowią wzbogacający smak dodatek do jogurtu, musli, owsianki, ciast, deserów. Owoce liofilizowane są w pełni naturalne, pozbawione wszelkich konserwantów, ulepszaczy smaku oraz innych, zbędnych składników. Nie tracą one swoich walorów odżywczych. W wyniku liofilizacji smak potrawy nie ulega znaczącej zmianie, czyli jest prawie taki sam przed procesem i po nim.
◊ ZALETY LIOFILIZACJI:
- smak i zapach owoców liofilizowanych jest niemal identyczny ze świeżymi owocami
- owoce nie zmieniają znacząco swojego swojego kształtu
- liofilizacja to konserwacja na długi czas
- proces liofilizacji zachowuje niemal w 100% witaminy, minerały i związki czynne obecne w świeżym owocu
◊ WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g):
- Kalorie 336 kcal/ 1406 kJ
- Tłuszcze 1.9g
- w tym nasycone 0g
- Węglowodany 72g
- w tym cukry 50g
- Białko 7.7g
- Sól 0g