• Lifofilizowana malina GEMUANI

Liofilizowana malina (cała) prosto z Gruzji, od producenta Gemuani. Bogactwo witamin pochodzących ze świeżych i naturalnych owoców suszonych poprzez zamrażanie. Zakosztuj wyjątkowych Gruzińskich specjałów w nieszablonowej postaci.

Brak towaru
22.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier InPost 17
Dostępność Brak towaru

Liofilizowana malina - cała GEMUANI

 

SKŁADNIKI   Liofilizowana malina (100%)

WAGA  30g

PRZECHOWYWANIE I PODAWANIE   Przechowywać w temp. 0-25°C, wilgotność <75%.

 

Data przydatności do spożycia: 22.05.2023

 

Chrupiąca, kwaskowata, o bardzo wyrazistym smaku. Malina jest bogatym źródłem witamin C, E, B1, B2, B6 oraz potasu, magnezu, wapnia i żelaza. Maliny zawierają dużo błonnika oraz są silnymi przeciwutleniaczami, wykazują działanie przeciwzapalne. Tradycyjnie stosowane w leczeniu objawów przeziębienia i grypy.

 

Nie ma nic lepszego od liofilizowanych owoców! Możesz je wykorzystywane w słodkich przekąskach, stanowią wzbogacający smak dodatek do jogurtu, musli, owsianki, ciast, deserów. Owoce liofilizowane są w pełni naturalne, pozbawione wszelkich konserwantów, ulepszaczy smaku oraz innych, zbędnych składników. Nie tracą one swoich walorów odżywczych. W wyniku liofilizacji smak potrawy nie ulega znaczącej zmianie, czyli jest prawie taki sam przed procesem i po nim.

 

 ZALETY LIOFILIZACJI:

  • smak i zapach owoców liofilizowanych jest niemal identyczny ze świeżymi owocami
  • owoce nie zmieniają znacząco swojego swojego kształtu
  • liofilizacja to konserwacja na długi czas
  • proces liofilizacji zachowuje niemal w 100% witaminy, minerały i związki czynne obecne w świeżym owocu

 

 WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g):

  • Kalorie 336 kcal/ 1406 kJ
  • Tłuszcze 1.9g
  • w tym nasycone 0g
  • Węglowodany 72g
  • w tym cukry 50g
  • Białko 7.7g
  • Sól 0g
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie